Visita Fira Nàutica de Barcelona i Institut Nàutic de Barcelona

El passat 13 i 14 d’octubre, una representació de l’equip tècnic del Centre de la Mar del Soib, va assistir a la Fira Nàutica de Barcelona. D’aquesta visita es van poder extreure dades i conèixer de primera mà innovacions interessants del sector, així com consultes en l’àmbit tècnic sobre noves tecnologies emergents de la nàutica amb les empreses que les desenvolupen.

Durant la visita, també es va aprofitar per realitzar una sèrie de contactes i primeres trobades amb un ampli ventall d’empreses i associacions. Es tracta de donar-se a conèixer, així com d’establir vies de comunicació i possibles col·laboracions.

Aquesta dinàmica de trobades forma part dels objectius del Centre de la Mar per poder fer un seguiment proper del sector nàutic i extreure’n dades d’interès, com per exemple l’oferta formativa o l’especialització professional. Tot aquest recull d’informació i de contactes amb les empreses, ens ajuda a assolir els objectius establerts com a CRN, entre els quals destaca l’estudi de necessitats formatives del sector o el plantejament de nous formats formatius.

El dia 14, es va aprofitar també per visitar les instal·lacions de l’Institut Nàutic de Barcelona, ubicat al varador del Port.  Aquesta proximitat amb el varador i les empreses que hi ha instal·lades al voltant, donen peu a una excepcional relació entre els alumnes i el sector professional nàutic, fent que les formacions siguin més enriquidores.

L’Institut Nàutic imparteix tot un conjunt de formacions relacionades amb la nàutica, i en concret també, tenen un apartat de formació relacionat amb el manteniment d’embarcacions com són el Grau Mitjà de Manteniment d’Embarcacions d’Esbarjo i el Grau Superior de Sistemes de Navegació.