Jornada tècnica “Sostenibilitat en fibra de vidre i nous materials” el proper dia 9 de novembre a les 17 h

El Centre de Referència Nacional de Nàutica, Centre de la Mar del SOIB, té com a objectiu, dins l’any 2023, organitzar una jornada de difusió i divulgació de noves tendències que sorgeixen a partir de la innovació i la investigació que les empreses desenvolupen en el sector. El CRNN és el promotor de donar la visibilitat d’aquests avenços tecnològics a causa del seu caràcter unificador entre el sector de la formació i empresarial, i arriba tant al personal docent i formador, com a professionals del sector en l’àmbit estatal.

Per poder impartir formació en Educació Blava al nou alumnat, el professorat i els especialistes han d’haver-se format i integrat la nova tecnologia, així com el CRNN impulsar-ne la introducció dins el currículum. D’aquí sorgeix la necessitat d’unir els dos àmbits, empresarial i educatiu, i aquesta jornada n’és el punt de partida.

La jornada “Sostenibilitat en fibra de vidre i nous materials” es durà a terme el proper dia 9 de novembre de 2023 a partir de les 17 h. El programa de la jornada és el següent:

  • Obertura de la ponència – Joan Florit – Director del centre
  • Intervenció de la directora del SOIB – Catalina Jiménez Aleñar
  • “Visión global de la sostenibilidad en el sector náutico”– José Luis Fayos – Assessor tècnic i d’internacionalització a ANEN.
  • Sostenibilidad en el uso de materiales compuestos” – Manuel Sanz – Director d’economia circular a Enfinity Global. 
  • ”Bio composites, ¿es posible transformar la industria náutica?” – Marc Balaguer – CEO i fundador de Nauta Morgau
  • Torn de preguntes.
  • Clausura de la jornada i agraïments.

El torn de ponències s’iniciarà José Luis Fayos, assessor tècnic i d’internacionalització a ANEN, que farà una introducció a la sostenibilitat en el sector nàutic i l’economia circular, i ho enfocarà en la problemàtica del reciclatge la fibra de vidre.

La següent ponència, càrrec de Manuel Sanz, director d’economia circular a Enfinity Global, s’explicarà el projecte que han desenvolupat per aconseguir un procés industrial a partir del reciclatge de fibra de vidre aplicable tant a aerogeneradors com a les embarcacions d’esbarjo que obté una matèria primera secundària.

El torn de ponències es tancarà amb Marc Balaguer, CEO i fundador de Nauta Morgau, una empresa que utilitza nous materials reciclables per a la construcció de noves embarcacions.

Durant la jornada, els assistents per streaming podran fer les preguntes per escrit a través del xat del canal, i els assistents presencials, també tindran la possibilitat de fer preguntes a través d’un micròfon.

Per poder assistir a la jornada per streaming, s’ha de fer inscripció al formulari següent i es rebrà un correu amb l’enllaç per poder-s’hi connectar:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc6N0qyXTq_MvJuNNhhZ1XekgHBpsmPcVHQc5jCSPZ2AtLXFQ/viewform?usp=sharing

Des del Centre de la Mar, esperam que la gent hi participi i aprofiti el coneixement que es posarà la seva disposició.