Jornada tècnica “Propulsión Eléctrica en el Sector Náutico”

Devers 170 usuaris varen participar en la jornada tècnica “Propulsión Eléctrica en el Sector Náutico”, que va ser reproduïda en streaming pel canal de YouTube del Centre de la Mar.

A l’inici de la Jornada, que va tenir lloc el dia 3 de novembre, el director del Centre Integrat de Formació Professional del SOIB Centre de la Mar, Carlos García, va pronunciar unes paraules d’obertura i, tot seguit, va intervenir el director general de Model Econòmic i Treball, Llorenç Pou, el qual va fer una breu presentació i va agrair la participació dels assistents i dels ponents de la jornada.

El primer ponent va ser Daniel Gratacós Lincoln, enginyer especialista en mobilitat elèctrica. En la ponència, Gratacós va descriure els productes actuals, i va exposar els detalls tècnics que comporta la tecnologia, les característiques de les bateries, la seguretat i la protecció, la potència, el rendiment, els elements de comandament i subjecció, el pes i les connexions elèctriques, entre altres.

A continuació, el segon ponent, Carlos Martínez García, Manager Iberia de Torqeedo, va ser l’encarregat d’enllaçar la importància de la sostenibilitat en el món nàutic amb les estratègies innovadores en la propulsió de les embarcacions esportives i d’esbarjo, com també l’evolució d’aquesta tecnologia. En aquest sentit, també va explicar la previsió de futur a mitjà i llarg termini i quins seran probablement els problemes que sorgiran, així com el potencial d’utilització que té la propulsió elèctrica.

El tercer ponent, Tuto Saura Seguí, CEO i cofundador de Rebot, va exposar la implementació empresarial de la tecnologia de propulsió elèctrica, així com els problemes, els avantatges i els inconvenients. En definitiva, la seva experiència amb la implantació d’aquesta tecnologia a la seva empresa.

Durant la jornada, els assistents varen participar de manera activa plantejant les seves preguntes i dubtes als ponents. A més, els participants que varen seguir la jornada per streaming, varen poder formular preguntes per escrit, a través del xat del canal. 

Si no hi vàreu poder assistir, podeu veure la jornada al nostre canal de Youtube. 

Enllaç al vídeo de la Jornada: