Jornada tècnica: “Propulsión Eléctrica en el Sector Náutico” el proper dia 3 de novembre a les 16 h

El Centre de Referència Nacional de Nàutica, Centre de la Mar del SOIB, té com a objectiu, dins el Pla de Treball Anual de 2022, l’organització d’una jornada de difusió i divulgació de noves tendències que sorgeixen a partir de la innovació i la investigació que les empreses desenvolupen en el sector. El CRNN és el promotor de donar la visibilitat d’aquests avenços tecnològics a causa del seu caràcter unificador entre el sector de la formació i empresarial, i arriba tant al personal docent i formador com a professionals del sector en l’àmbit estatal.

Per poder formar en Educació Blava el nou alumnat, el professorat i els especialistes han d’haver-se format i integrat la nova tecnologia, així com el CRNN impulsar-ne la introducció dins el currículum. D’aquí sorgeix la necessitat d’unir els dos àmbits, empresarial i educatiu, i aquesta jornada n’és el punt de partida.

La jornada es durà a terme el proper dia 3 de novembre de 2022 a partir de les 16 h. El programa de la jornada és el següent:

  • Obertura de la ponència – Carlos García.
  • Intervenció del director general de Model Econòmic i Treball – Llorenç Pou.
  • Introducción a la propulsión eléctrica náutica y potencial de utilización – Carlos Martínez – Manager Iberia de Torqeedo.
  • La tecnología de la electrificación en sistemas propulsores de náutica recreativa – Daniel Gratacós  – Enginyer especialista en mobilitat elèctrica.
  • Experiencia empresarial en implantación de la tecnología náutica recreativa – Tuto Saura – CEO i cofundador de Rebot.
  • Torn de preguntes.
  • Clausura de la jornada i agraïments.

El primer ponent, Carlos Martínez García, Manager Iberia de Torqeedo, serà l’encarregat d’enllaçar la importància de la sostenibilitat en el món nàutic amb les estratègies innovadores en la propulsió de les embarcacions esportives i d’esbarjo, l’evolució d’aquesta tecnologia, la previsió de futur a mitjà i llarg termini i quins seran probablement els problemes que ens sorgiran i quin potencial d’utilització té la propulsió elèctrica.

El segon ponent, Daniel Gratacós Lincoln, enginyer especialista en mobilitat elèctrica, té un caràcter més tècnic-especialista. En la seva ponència descriurà els productes actuals, exposarà els detalls tècnics que comporta la tecnologia, les característiques de les bateries, la seguretat i la protecció, la potència, el rendiment, els elements de comandament i subjecció, el pes, connexions elèctriques, etc.

El tercer ponent,Tuto Saura Seguí, CEO i cofundador de Rebot, té un perfil més d’implementació empresarial i n’explicarà els problemes, els avantatges i els inconvenients; en definitiva, la seva experiència amb la implantació d’aquesta tecnologia.

Durant la jornada, els assistents per streaming podran fer les preguntes per escrit a través del xat del canal, i els assistents presencials, també tindran la possibilitat de fer preguntes a través d’un micròfon.

Per poder assistir a la jornada per streaming, s’ha de fer inscripció al formulari següent i es rebrà un correu amb l’enllaç per poder-s’hi connectar:

https://docs.google.com/forms/d/1KdTjN3cCb_t02Sfu0iEKtatDvLZi1hVNtfzdqOYId-I/edit?usp=sharing

Des del Centre de la Mar, esperam que la gent hi participi i aprofiti el coneixement que es posarà la seva disposició.