Inauguració del curs 22-23 al CIFP SOIB Centre de la Mar

Amb el començament de les classes de Formació Professional el passat divendres dia 23 de setembre, s’inicia de forma solemne l’activitat anual del curs 22-23 al CIFP Soib Centre de la Mar. L’equip docent ha impartit les primeres classes dels cursos de 1r i 2n del títol de formació bàsica de Manteniment i Reparació d’Embarcacions, així com dels cursos de 1r i 2n del Grau Mig de la mateixa especialitat.

La Formació Professional impartida al Centre, és una formació reglada pel Ministeri d’Educació i autoritzada per la Conselleria d’Educació i Formació Professional que engloba diferents estudis o aprenentatges encaminats a la inserció laboral, i així ho demostra al ser una formació caracteritzada per la seva vessant pràctica i propera a l’entorn laboral.

Les dues Formacions impartides al centre en l’àmbit d’FP, tenen com a objectiu formar professionals que siguin capaços de mantenir en bon estat, ús i funcionament el buc, estructures, elements i sistemes que conformen les embarcacions d’esbarjo, utilitzar procediments establerts, a més de complir amb les especificacions de seguretat, prevenció de riscos laborals i mediambientals requerides.

En aquest sentit, l’alumnat surt preparat per acomplir les tasques més significatives que defineixen el perfil professional, com són: Localitzar i determinar l’abast d’avaries en el buc, estructura, elements, equips i sistemes d’embarcacions d’esbarjo, planificar el treball de manteniment que s’ha de fer, determinar i organitzar la «logística» establir les fases i seqüències del procediment a seguir, detallar els materials o recanvis requerits, els equips i eines necessàries, així com les especificacions de seguretat aplicables entre altres.

Tot i que s’ha inaugurat el curs amb els grups formatius d’FP, en les pròximes setmanes també aniran iniciant els diferents certificats i especialitats formatives que hi ha programades pels pròxims mesos. Es poden consultar els seus itineraris i les dates d’inscripció: FORMACIÓ CIFP