Impuls als simuladors didàctics de manteniment d’instal·lacions d’embarcacions d’esbarjo

El Centre de la Mar del SOIB, com a Centre de Referència Nacional de Nàutica, ha treballat durant el 2022 en el projecte de fabricació d’entrenadors didàctics en forma de panells, que recreen totes les instal·lacions més comunes d’embarcacions d’esbarjo. Aquests panells estan desenvolupats perquè l’alumnat tingui a l’abast en un espai únic i reduït les instal·lacions més comunes d’una embarcació i, amb això, pugui visualitzar i practicar en un còmode simulador real. Amb aquest recurs didàctic, el professorat té una eina que li permet ensenyar la teoria i la pràctica alhora,i conferir més practicitat a les classes.

El disseny i l’elaboració dels panells didàctics així com els seus corresponents manuals didàctics responen al compliment dels objectius 21 i 23 del Pla Anual 2022 del CRN de Nàutica [objectiu d)] del conveni de la Resolució d’1 de setembre de 2020 en la qual s’aprova el Pla d’Actuació Pluriennal 2019-2022, per part del departament de Desenvolupament, Innovació, Experimentació i Formació. El Departament d’Innovació del CRN de Nàutica ha impulsat aquest projecte, l’autora del qual és Helena Calzas Jose, enginyera tècnica naval del Centre de la Mar, amb la col·laboració de Gemma Taltavull Carreras, enginyera tècnica electrònica industrial; Cristina Llabrés, docent del centre en l’àrea d’Electricitat i Electrònica, i de Vicente Coll Piris, tècnic de manteniment de tallers del CRN.

Aquest projecte està orientat també al fet que els panells puguin ser replicats en qualsevol centre educatiu i, per això, es posen a disposició pública els manuals amb els processos de muntatge. Els manuals didàctics dels panells els podeu trobar en l’apartat de ”Recursos didàctics” de la nostra pàgina web.

Us deixam a continuació amb un vídeo promocional d’aquest projecte: