El SOIB presenta la nova app, una eina amb funcionalitats per agilitzar i modernitzar la relació del SOIB amb la ciutadania

El SOIB presenta una app que permet fer videotelefonades amb el servei d’orientació laboral

El conseller Negueruela valora l’eina com una “passa important en la modernització del Servei d’Ocupació”

El Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) ha presentat aquest dimecres la nova app, una eina amb la qual es posa a disposició de les persones usuàries tota una sèrie de funcionalitats per agilitzar i modernitzar la relació del SOIB amb la ciutadania. L’aplicació, ja disponible per a IOS i Android, ha estat presentada pel conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i permet, com a principal novetat, fer videotelefonades entre el personal orientador de les oficines d’ocupació i les persones usuàries quan tenen una cita.

L’aplicació també facilita a les persones demandants d’ocupació renovar la demanda, modificar-ne les dades personals i professionals, consultar i inscriure’s a ofertes de feina, fer la preinscripció a cursos de formació, contactar amb la seva oficina d’ocupació, demanar cita i accedir a informació sobre els programes i els serveis que ofereix el SOIB.

“Parlam d’una passa important en la modernització del SOIB que, a més, suposa un acostament cap a les persones usuàries i les seves demandes”, ha afirmat el conseller. En la situació actual, marcada per la pandèmia i la necessitat de reduir al màxim possible els tràmits presencials, Negueruela ha reivindicat que l’app suposa “adaptar-se i potenciar l’atenció telemàtica, facilitant al màxim els procediments i sense deixar de banda la proximitat en els serveis que s’ofereixen a les persones usuàries”.

El conseller també ha explicat que el desenvolupament de l’aplicació, coordinat per la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació, s’emmarca dins un dels eixos del Pla de Xoc per a l’Ocupació 2020-2021, un paquet de mesures que es va aprovar per fer front a la situació econòmica i laboral derivada de la pandèmia i que té com a objectiu donar una sortida d’emergència al nou escenari de l’ocupació a les Balears.

Altres mesures

En aquest sentit, el Pla recull altres mesures relacionades amb la modernització que Negueruela ha recordat, com un nou web per al Centre de la Mar de Menorca, ja en marxa també, o el llançament, el primer trimestre d’enguany, de tallers de bretxa digital per part de l’equip d’orientació del SOIB per acompanyar les persones demandants amb més dificultats per relacionar-se amb la tecnologia i les xarxes socials en l’assoliment d’aquestes competències.

Una altra de les eines que recentment ha posat en marxa el SOIB és el formulari d’orientació laboral i assessorament laboral en línia SOIB 24·7, una fórmula que permet a empreses i ciutadania fer arribar dubtes o consultes als equips tècnics del SOIB durant les 24 hores del dia i els set dies de la setmana, amb un compromís de resposta de menys de 48 hores. Des que es va activar en fase pilot a final d’agost, el servei SOIB 24·7 ja ha rebut més de 2.700 demandes.

A la roda de premsa, hi han assistit el director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i la directora del SOIB, Pilar Ortiz, que ha fet una demostració del funcionament de l’aplicació. També hi han participat, com a actors signants del Pla de Xoc per a l’Ocupació 2020-2021, els secretaris generals de CCOO i UGT a les Balears, Jose Luis García i Alejandro Texías.