Carlos García Petrus ha estat designat com a nou director del Centre de la Mar de Maó en substitució de José Maria Cardona

Carlos García Petrus ha estat nomenat com a director del Centre de la Mar. Substitueix Jose Maria Cardona Natta, qui va exercir com a director del centre fins a la seva jubilació el passat mes d’abril. El centre, de titularitat del SOIB, es va inaugurar el 15 de març de 2010 i funciona com a centre de formació del SOIB, Centre Integrat de Formació Professional i, des del 2019, com a Centre de Referència Nacional de Nàutica.

García Petrus és enginyer tècnic industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya i ha cursat el grau en Enginyeria Mecànica per la Universitat d’Àvila. Té dos màsters, un en formació del Professorat de Secundària i Formació Professional de l’ UPC i, l’altre, en Enginyeria de l’Automòbil de Competició -SUN-RED Engineering.

De l’experiència professional, cal destacar que ha exercit durant sis anys com a professor de Mecànica de Motors Nàutics i Components Mecànics Navals en el Centre de Referència Nacional en Nàutica.

Ha treballat com a tècnic projectista en disseny i fabricació de matrius industrials i també com a mecànic en reparació i manteniment d’embarcacions esportives i d’esbarjo. A més, ha impartit cursos de formació per al professorat de la CAIB i ha estat professor de Tecnologia de Secundària i de Formació Professional en Electromecànica de Vehicles a l’IES M. Àngels Cardona de Ciutadella.

També ha col·laborat activament amb l’INCUAL (Institut Nacional de Qualificacions Professionals) en l’elaboració de guies per a diferents qualificacions professionals i, com a expert formatiu, amb el SEPE en la preparació de tres certificats de professionalitat, ambdós per al sector nàutic.